Vanliga frågor

Här hittar du svar på vanliga frågor om Betakaroten.

Hur många tabletter ska man ta per dag?

Det rekommenderade dagliga intaget är 1 tablett per dag. Betakaroten bör inte ges till barn och rekommenderas inte under graviditet eller amning

Hur lång tid tar det innan betakaroten ger effekt?

För en optimal solbränna och mesta möjliga utbyte av soltimmarna bör du börja använda betakaroten kosttillskott 1 vecka innan du solar. Fortsätt därefter med betakaroten både under och efter solningsperioden för bästa resultat, dvs. en gyllenbrun solbränna.

Hur kan betakaroten påverka hudens färg?

Betakaroten ger färg åt underhudsfettet och gör att man ser brunare ut. Oavsett om du solar eller inte bidrar betakaroten kosttillskott till att huden får en jämnare, djupare och mer varaktig brun färg, även om du vanligtvis inte har så lätt för att bli brun.

Vad är betakaroten?

Betakaroten är ett färgämne som finns i växter. Det tillhör familjen karotenoider (provitamin A). Betakaroten omvandlas till vitamin A i kroppen och färgämnet lagras i hudcellerna där underhudsfettet färgas gyllenbrunt.

Är betakaroten det samma som Melanotan, som man injicerar och som jag har hört är farligt?

Nej! Betakaroten är ett naturligt kosttillskott och ska inte förväxlas med syntetiska preparat som injiceras med spruta. I motsats till sådana preparat är betakaroten helt ofarligt och bra för kroppen. Om du vill ha en gyllenbrun solbränna är Betakaroten ett mycket bra alternativ. Betakaroten kräver dock att du solar något mer än om du använder farliga preparat som melanotan.

Ger betakaroten andra positiva effekter än att man blir brun?

Betakaroten er en kraftig antioksidant med kjente effekter for kroppen. Betakaroten er også mye brukt av personer som har problemer med soleksem eller har lett for å pådra seg solskader.

Hur fungerar betakaroten kosttillskott?

Betakaroten omvandlas från provitamin A till vitamin A i kroppen och lagras i hudcellerna. Betakaroten ger färg åt underhudsfettet och är därför ett utmärkt kosttillskott för dig som vill ha en vacker gyllenbrun färg.

Var kommer betakaroten ifrån?

Betakaroten är en av de mest kända och effektiva karotenoiderna, och färgämnet finns i gröna, gula, brandgula och röda växtdelar. Betakaroten finns naturligt i en mängd olika frukter och grönsaker. Koncentrationen är särskilt hög i morötter, mango, spenat och aprikoser. Om du vill dra nytta av betakarotens effekter kan du ta ta det som kosttillskott. På så sätt tillför du kroppen ämnet i en mängd som ger märkbara resultat.

Kan man bli gul av att äta betakaroten kosttillskott?

Nej, man blir inte gul i huden av att äta betakaroten kosttillskott. Skulle du av misstag få i dig en stor dos är det inte farligt, men du kan uppleva att insidan av händer och fötter, där det saknas pigment, får en mer gyllene färg än vanligt. Detta går över på mycket kort tid. Om du håller dig till den rekommenderade dagsdosen kommer du endast att uppleva de positiva effekterna.

Jag har väldigt ljus hy, kan betakaroten hjälpa mig?

Personer med ljus hy kan ha stor nytta av betakaroten kosttillskott. Har man mycket ljus och känslig hud är det ofta svårt att få en fin brun färg och det är lätt att man bränner sig. Betakaroten. Kom ihåg att betakaroten aldrig får ersätta solskyddskrämen. Solkrämer tillför huden fukt och gör att solbrännan håller längre.

Var kan jag läsa mer om betakaroten?

Om du inte har fått svar på dina frågor om betakaroten här är du varmt välkommen att kontakta oss. Du kan mejla eller ringa, kontaktuppgifterna hittar du i menyn Kundtjänst.

Hittar du inte svaret på dina fråga? Läs mer i Magasinet eller kontakta oss.

LÄS MER I MAGASINET KONTAKTA OSS